ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ


  • Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το αυτοκίνητο σας είναι σε άριστη θέση να ταξιδέψει εντός και κυρίως εκτός δρόμου. Κάντε απαραίτητα ένα γενικό έλεγχο και αν χρειαστεί πηγαίνετε το για service προληπτικά. Προσέξτε ιδιαίτερα την κατάσταση και την πίεση του αέρα των ελαστικών καθώς και της ρεζέρβας. Ελέγξτε το κάτω μέρος του αυτοκινήτου για τυχόν διαρροές ή μηχανικά προβλήματα.
  • Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στον τρόπο που θα φορτώσετε το αυτοκίνητο. Πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Αν το βάρος είναι μεγαλύτερο στο πίσω μέρος ενδέχεται ο κίνδυνος υποστροφής καθώς επηρεάζεται αρνητικά η πρόσφυση των μπροστά τροχών. Επίσης ελαττώνεται η γωνία φυγής και η απόσταση από το έδαφος. Εάν πρόκειται να φορτώσετε τη σχάρα στο επάνω μέρος του αυτοκινήτου προσέξτε το φορτίο σας να συμφωνεί με το μέγιστο επιτρεπόμενο κ να έχει κατανεμηθεί όπως προβλέπεται. Σε αντίθετη περίπτωση το υπερβολικό φορτίο ανεβάζει το κέντρο βάρος του αυτοκινήτου καθιστώντας το επικίνδυνο σε στροφές, μεγάλης έντασης πλευρικούς ανέμους κτλ. Μην ξεχάσετε να μετρήσετε και το τελικό ύψος μετά την προσθήκη φορτίου στη σχάρα για χαμηλά περάσματα.
  • Μην πας απροετοίμαστος στην εκδρομή. Οργάνωσε την καλά από πριν. Εφοδιάσου με χάρτες, προσπάθησε να γνωρίζεις πάντα που βρίσκεσαι και τις διαδρομές που θα ακολουθήσεις. , Κάποιες διαδρομές εκτός δρόμου που φαίνονται σύντομες μπορεί να κρατήσουν πολύ παραπάνω απ’ότι υπολόγιζες ή έβλεπες στο χάρτη. Να γνωρίζεται πάντα την ώρα που νυχτώνει και να το λαμβάνεται υπ’όψιν κατά την οργάνωση της εκδρομής.
  • Ένα κομβόι 5 αυτοκινήτων στο βουνό έχει μέση ταχύτητα 15 χλμ/ώρα ενώ ένα αντίστοιχο 15 αυτοκινήτων έχει μέση ταχύτητα 6-7 χλμ/ώρα!
Share on Google Plus

About k

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment